Corsica heeft een bijzondere en het eiland is jaren bezet geweest door verschillende groepen. Al deze ontwikkelingen en gezamenlijke culturen hebben Corsica gemaakt tot wat het nu is. Dit artikel is een aankondiging voor onze uitgebreide pagina ‘de geschiedenis van Corsica‘.
De eerste tekenen van leven dateren uit 9.000 tot 10.000 jaar geleden terug. Zo is er een skelet gevonden van een 40 jarige vrouw, die in 6.570 voor Christus was begraven. Na deze tijd was er een toestroom van migranten. Op het begin was er een neolithische samenleving, maar door de enorme toestroom kwam er steeds meer handel op Corsica.
Bij de val van de Romeinen werd het eiland snel overgenomen door Barbaren. Maar in 534 na Christus werd Corsica alweer overgenomen door de Byzantijnen, onder leiding van keizer Justianus. Daarna namen de Arabieren het eiland over, maar deze overheersing hield niet lang stand.
In 1420 kwam Vincentello naar het eiland. Er ontstond een steeds grotere kloof tussen bewoners aan de kust en het binnenland. Dit zou later tot grote problemen zorgen. Tientallen jaren later besloten de Fransen Corsica aan te vallen en enige tijd later werd het eiland hun eigendom. Dat werkte niet goed uit voor de lokale bevolking, want Franse aanhangers kregen voordelen. Later ontstond er een opstand In Niolo, de Corsicanen streden een strijd voor gelijke rechten.
Rond 1815 kwam de val van Napoleon, hierna verliep het op Corsica eindelijk rustig. De infrastructuur werd verbeterd, de bevolking groeide sterk, veel mensen migreerden, maar kwamen na de Tweede Wereldoorlog weer terug. Er kwam een onafhankelijksbeweging waardoor het eiland werd onderverdeeld in 2 gebieden, namelijk Noord en Zuid. In de jaren ’90 werd Corsica steeds populairder onder toeristen en dat is tot op de dag van vandaag ongewijzigd.
Meer weten over de geschiedenis van Corsica?
Dit is een korte beschrijving van de historie van het eiland Corsica. Wil je meer weten en de uitgebreide geschiedenis lezen? Bekijk dan onze pagina: de geschiedenis van Corsica.
We zijn erg benieuwd naar je mening over dit artikel. Je kan hieronder een reactie achterlaten, dat vinden we erg leuk!
[br][hr][br]
Geef een reactie