In eerder artikel beschreven de reiservaring op Corsica van Edwin en Marleen. Dit keer kwamen wij een verhaal tegen Ruud Beerens. Hij heeft afgelopen mei Corsica bezocht met als doel: een uitgebreide kennismaking met de Corsicaanse keuken. Hieronder vind je een aantal onderdelen van zijn reis, het complete verhaal lees je op Reisbijbel.
“Zeer goedkoop vliegen we van Brussel-Charleroi naar Figari, een klein vliegveld in het zuiden van Corsica. Nadeel van zo’n goedkope vlucht is de onmogelijke vertrektijd, midden in de nacht; voordeel daarvan is dat we meteen al een volle dag op het eiland kunnen verblijven. Onze huurauto staat klaar bij het vliegveld en we vertrekken naar onze eerste bestemming: Bonifacio.”
Ruud maakte meteen kennis met de bekendste gerechten vleeswaren en diverse kazen. “De smaken zijn vooral heel erg sterk en we bedenken nu al plannen hoe we deze spullen in Nederland gaan krijgen zonder dat de rest van onze bagage voor altijd naar vlees en zweetvoeten zal ruiken.”
Op de 2e dag stond Porto-Vecchio op het programma. Bij aankomst is het lunchtijd en Ruud bestelt één van de plaatselijke specialiteiten: aubergine op Corsicaanse wijze en aziminu: een traditionele bouillabaisse. “De soep ligt vol met mosselen, witvis, garnalen en aardappelen en de aubergines, waar ik normaal helemaal niet van hou, zijn zacht in de oven gestoofd in een tomatensaus. Geen kleffe, sponsachtige massa, maar een heerlijk gerecht.” Dat viel dus goed in de smaak.
Dit zijn zomaar wat quotes uit het reisverhaal van Ruud Beerens, waar hij onder andere de steden Sainte-Lucie-de-Tallano, Propriano, Ajaccio en Sartène bespreekt. Lees het complete verhaal op Reisbijbel.nl.
[br][hr][br]
Geef een reactie