De vele pastagerechten verhullen de Italiaanse roots (geschiedenis) van het volk. Macaroni met stufatu (stoofschotel), ravioli, cannelloni gevuld met brocciu of lasagne met wild zwijn het zijn zomaar een paar voorbeelden. Wanneer je Corsica bezoekt moet je één van de lokale gerechten, in het hotel, appartement of restaurant, geprobeerd hebben. In dit artikel geven we 4 voorbeelden.
Niet alleen wild is populair, maar er wordt ook veel verse vis gegeten. De Corsicanen grillen dit vaak boven houtskool of in een soort bouillabaisse soep. Zee-egels zijn de winterdelicatesse. Wild zwijn en geit worden gestoofd of geroosterd met kruiden en knoflook. De lokale bevolking is gek op speenvarken, die roosteren ze vaak met kruiden. Konijn, lams- of kalfsvlees worden vaak bereid olijven en tomaat.
Verder zijn er nog groentegerechten zoals dikke bonensoep, een cassoulet stoofschotel en tuinbonen met bacon. Een bekend toetje is fiadone (kaastaart), maar er komen ook vijgen en mandarijnen op tafel. Tot slot heb je nog fritelli, dit zijn beignets van kastanjemeel.
Hieronder vind je 4 typische Corsicaanse gerechten.
Soupe corse
Dit is een soep van witte bonen, ui, kool en andere groenten. Hij wordt geserveerd met ham en pasta.
Cabri roti
Cabri roti is een geroosterde geit gevuld met rozemarijn en knoflook. Krokant van buiten en sappig van binnen. Voor veel Corsicanen is dit een feestmaal.
Rouget aux anchois
Dit zijn krokant en goudgeel gebakken rode mulfilets met een pikante anjovisvulling.
Fiadone
Dit is een gebakken kaastaart van uitgelekte brocciu met eieren, suiker en citroenschil.
Ken jij nog een typisch Corsicaans gerecht? En wat is jouw favoriete gerecht?
[br][hr][br]
Iris zegt
Hallo Marvin, en nu derecepten nog!
Hartelijke groet
Iris
Dini zegt
Ik ben net op Corsica en ga zeker op zoek en proeven van de kaastaart en ander gerechten. Dankjewel voor je inspiratie