Als toeristisch eiland telt Corsica enorm veel gezellige bars en cafés. Hier kan je tot laat in de avond van de aangename temperatuur genieten van een wijn of bier. De dag erna begin je de ochtend met een goed ontbijt. Deze maaltijd is enorm belangrijk op Corsica. In dit artikel geven we je tips voor leuke bars en cafés en over ontbijten op Corsica.
Veel bars en cafés hebben tafels buiten staan. Je ziet het vooral in de kustplaatsen. Rond de borreltijd is het stampvol en genieten Corsicanen in hun plaatselijke kroeg van een glaasje pastis of Corsicaans bier, met een bakje olijven. De meest karakteristieke cafés zijn aan het Place St.-Nicolas (Bastia), langs de Quai Landry (Calvi), op het hoofdplein van Porto-Vecchio en aan de jachthaven in Ajaccio.
Op Corsica is het ontbijt, ‘petit déjeuner’ in het Corsicaans, een belangrijk ritueel. De dag begint met een lekkere koffie au lait of créme. De lokale bevolking combineert dit met een versgebakken brood met honing of jam. Er zijn ook croissants en chocoladebroodjes. De grote hotels serveren een continentaal ontbijt, terwijl het ontbijt de boerderijen bestaat uit eigen producten zoals honing, melk en jam.
[br][hr][br]
Geef een reactie