GR20 is een afkorting voor Grande Randonnée 20. Dit is het pad die Corsica doorkruist van noordwest naar zuidoost, is 200 kilometer lang. Het pad loopt op een gemiddelde hoogte van 1000 tot 2000 meter en verbindt Calenzana met Conca (vlakbij Porto-Vecchio). In dit artikel geven we je meer informatie over de GR20. In de volgende artikelen vertellen we je alles over de 15 etappen.
Elk jaar lopen duizenden wandelaars de GR20. Geoefende wandelaars met wandel- en klimervaring! Want je moet over een goede conditie beschikken om het pad te belopen. Je moet de intensiteit van het pad absoluut niet onderschatten. De hele GR20 route duurt 14 dagen met gemiddeld 7 uur wandelen per dag.
De GR20 is opgedeeld in 15 etappen en de tochten duren van 8:00 uur tot ongeveer 17:00 uur. Tijdens de tocht loop je op een landschap met hoogteverschillen tot wel 800 meter.
De etappen 1 t/m 5 volgen een mooie, maar zware route. Het hoogtepunt is de beruchte Cirque de la Solitude met ladders, kettingen en kabels.
Tip: ga goed voorbereid naar de GR20
We willen je vooraf al een paar praktische tips geven, omdat de GR20 jaarlijks ook genoeg slachtoffers of afhakers kent. Afhakers die slecht voorbereid waren en slachtoffers die te onvoorzichtig deden. Daarom benadrukken veel VVV’s dat je jezelf goed moet voorbereiden en voldoende eten en drinken zelf moet meenemen.
Wij adviseren je in ieder geval om de volgende spullen mee te nemen:
- Goede loop-/bergschoenen
- Waterdichte jassen
- Fleecetruien
- Zonnehoed
- EHBO-set
- Eten
- Drinken
- Eventueel warme slaap spullen
We krijgen vaak de vraag of er, langs de paden, eten en drinken te koop is. Ja en nee. In de zomermaanden is er eten te koop in sommige hutten, maar je kan het beste zelf eten meenemen. Hiervoor geldt hetzelfde voor drinken. Het aanbod langs de route is niet genoeg om op te vertrouwen.
Je kan wel je voorraad eten en drinken aanvullen op plaatsen waar het pad bij de weg komt.
Klink hieronder op de link om naar het artikel over de etappe te gaan:
Credits foto’s: pauldonoghue2538, Patrick Zaugg, Stéphan Peccini en Michelle Rousell
[br][hr][br]
Geef een reactie