In deel 1 vertelde we je dat koralen kettingen, glasblaaskunst, aardewerk, muziekdozen en houten voorwerpen te koop zijn op Corsica. Dit keer gaan we op de culinaire tour en vertellen we wat voor lekker eten en drinken je kan meenemen van het eiland. Maak kennis met de kazen, likeuren, cakes, jams en honing van Corsica.
Net als mediterrane gebieden produceert Corsica veel culinaire specialiteiten die je mee naar huis kan nemen als aandenken aan je vakantie. Voor iedere smaak is er wel een regionale specialiteit.
Patés
Varkensvleesproducten en worsten zijn heerlijk. De beste komen uit Bastelica, Castagniccia en Niolo. Wildzwijnpâté is ook erg lekker en vooral in Oost-Corsica en het binnenland te verkrijgen.
Kazen
We hebben al vaker geschreven over de Corsicaanse kazen, ze blijven heerlijk. De beroemde brocciu, geitenkazen en kazen die zijn gerijpt en bereid met verse wilde kruiden zijn een must om mee naar huis te nemen. Dan kan je er de rest van het van het jaar van genieten.
Likeuren
Likeuren zijn ook specialiteiten van het eiland. Tot de beste behoren de aperitieven van Maison Mattei, die in de hele wereld beroemd zijn. Verder zijn de dranken gemaakt van mirte en andere wilde kruiden ook heerlijk. Deze likeuren worden gestookt door ambachtslieden in verschillende delen van Corsica (zie de pagina met bestemmingen voor een compleet overzicht).
Aromatische azijnsoorten
De aromatische azijnsoorten van kruiden, appels en honing zijn typische Corsicaanse producten. De vruchtenextracten als hydromel doen je denken aan de ouderwetse zoete siroop, heerlijk voor de mensen die van zoet houden.
Kastanjecake
Castagniccia staat bekend om haar kastanjecake en behoort tot het beroemdste gebak van Corsica. Fiadone is een traditionele taart van brocciu en oranjebloesem. Gearomatiseerde noga met citroen en honing is ook zeer bijzonder.
Jam
Huisgemaakte jams zijn een Corsicaanse specialiteit. Ze worden gemaakt van meloen, mirte, perzick, citroen, mandarijn en vijgen. De vijgenwalnotenjam is erg lekker in combinatie met een stukje kaas.
Honing
De lokale honing is ook een product waarin je de geuren en smaken van het eiland terugvindt. Hij kan sterk en bitten zijn (kastanje), verfijnd (affodil) of geurig (lavendel of aardbeiboom). De honing kan je het beste kopen op de markt.
Welk product doet jou echt aan Corsica denken?
[br][hr][br]
Geef een reactie